Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών Εκτυπώσεων

Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών Εκτυπώσεων

Της διδακτικής ομάδας του καθηγητή χαρακτικής του Α.Π.Θ. Ξενή Σαχίνη

Παρακολουθώντας το φαινόμενο της αρχικής άγνοιας για το είναι και τι σημαίνει χαρακτική για τους εισερχόμενους φοιτητές, παρατηρούμε ότι μετά την αρχική άγνοια τη θέση της καταλαμβάνει μια αγάπη για το δημιουργία μέσω των πράξεων της χάραξης και της εκτύπωσης. Αυτό είναι το στάδιο όπου εμφανίζεται η έλξη προς την εικαστική σκέψη και πράξη της χαρακτικής. Η διαφορετικότητα στην χρήση των μέσων εφαρμογής της χρωματικής ύλης στην επιφάνεια αλλά και η πειθαρχημένη διαδικασία έως την εμφάνιση της τελικής εικόνας στην μήτρα και στο χαρτί μας θυμίζει το σεβασμό προς τη διαδικασία της μετατροπής του σταφυλιού σε κρασί.

Βήμα–βήμα στην αρχή έως ότου η καλλιτεχνική ωριμότητα σε καλέσει σε ανατροπές των κεκτημένων γνώσεων. Η έκθεση χαρακτικής της διδακτικής ομάδας του καθηγητή χαρακτικής Ξενή Σαχίνη, στην Γκαλερί ART NOISE, παρουσιάζει ακριβώς αυτά τα πρώτα βήματα , όπου ο νέος καλλιτέχνης «παγιδεύεται» σε ένα καινούργιο κόσμο, αυτόν της χαρακτικής.

Συμμετέχουν οι : Άννα Κιφοκέρη, Άννα Κοντακτσίου, Αναστάσιος Κοτσάκος, Βασίλειος Πολυζάκης, Γεώργιος Αναστασιάδης, Ελένη Κλώνα, Ηλιάννα Κουφογεώργου, Κατερίνα Πέρρου, Μανώλης Μανιός, Μαρίνα Μπόμπου, Ζέφη Τιφτικτσόγλου.