Νίκος Κρυωνίδης - zina athanassiadou gallery

Η Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου εγκαινιάζει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 20:30 το βράδυ την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Νίκου Κρυωνίδη. Η έκθεση αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στη συγκεκριμένη γκαλερί και έχει έντονα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. 

Ο καλλιτέχνης ως «άλλος επιμελητής» δημιουργεί μία σύνθεση από ογδόντα πέντε έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, συνθέτοντας ένα εικαστικό παζλ. Ο δημιουργός απαλλαγμένος από κάθε στυλιστική δέσμευση επιλέγει στοιχεία και έργα από διαφορετικές περιόδους της δουλειάς του. Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα, στο τοπίο και στο αντικείμενο με ελεύθερο σχέδιο ή γραμμικό, τρισδιάστατες συνθέσεις και ready-mades, φωτογραφίες και βίντεο συνομιλούν αρμονικά στην εγκατάσταση που δημιουργεί ο Κρυωνίδης. Ο συνδετικός κρίκος είναι ο λόγος. Ένας λόγος αφηγηματικός, γραπτός, επαναλαμβανόμενος, ο οποίος ενσωματώνεται στις εικόνες και δημιουργεί ένα μοναδικό καλλιτεχνικό σώμα. 

Ο Νίκος Κρυωνίδης τελείωσε την Αρχιτεκτονική του Α.Π.Θ. Έχει εκθέσει σε χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επιλεγμένες εκθέσεις: Ψευδοσυμβάν, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Θεσσαλονίκη, Cahiers Du Triangle, Institut Francais de Thessalonique, De Valigia, Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997, Spring Collection ’96, Σπίτι της Κύπρου, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης:
έως τις 11 Μαρτίου 2017