Το Καταφύγιό μου – My Shelter

“Το Καταφύγιό μου – My Shelter είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής πρότασης του Κοσμήτορα της Σχολών Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Καθηγητή Ξενή Σαχίνη που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 8μμ στη πλατφόρμα εικαστικών δράσεων Art Noise (Βεροίας 6 ‘Ανω Λαδάδικα).

Για τη συγκεκριμένη δουλειά ο ίδιος δηλώνει ότι ο καλλιτέχνης δικαιούται πέρα από την έρευνα στη φόρμα να λαμβάνει θέση και να σχολιάζει όσα συμβαίνουν στο κόσμο. Δυστυχώς η Ελλάδα βρέθηκε σ’ ένα σταυροδρόμι προσφυγιάς και οικονομικής μετανάστευσης, και οι δυο αυτές καταστάσεις προέρχονται από την άρνηση του ανθρώπου να αποκλείσει τον πόλεμο από τη διεθνή πολιτική.

Ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης – Επιμελητής ΚΜΣΤ αναφέρει: Ο Ξενής Σαχίνης κατορθώνει να εκφράσει τη στροφή στη βαθύτερη ουσία των πραγμάτων, την αλήθεια και τη συγκίνηση, τη ζωτικότητα και την εντιμότητα της γνήσιας καλλιτεχνικής δημιουργίας που απευθύνεται και επικοινωνεί, καταγράφει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί, αξιώνεται κάτι περισσότερο από το προφανές.

ArtNoise – Vlassis Art Gallery
ΒΕΡΟΙΑΣ 6 ΑΝΩ ΛΑΔΑΔΙΚΑ,( 6972 282438

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ // 20:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 / 02 – 11 / 03 / 2017
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη – Παρασκευή:16:30 – 20:00, Σάββατο: 11:00 – 14:00
artnoisevag@gmail.com